Circulaire bouw door Staalbouw Cluistra

Met het oog op de toekomst wordt circulair bouwen steeds belangrijker. Bij de bouw van een bedrijfspand of magazijn willen we zorgen voor een lage impact op het milieu. Circulair bouwen is daarin een belangrijke stap. Steeds meer bedrijven en organisaties in Nederland hebben een circulaire ambitie. Staalbouw Cluistra helpt u graag deze ambitie te realiseren. Wij denken met u mee en zorgen voor passende oplossingen. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees dan snel verder. Natuurlijk kunt u ook direct contact met ons opnemen door ons te bellen of te mailen.

Wat is circulaire bouw

Circulaire bouw betekent het bouwen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen zonder de natuurlijke hulpbronnen uit te putten, ecosystemen te vervuilen of de leefomgeving aan te tasten. Om dit principe toe te passen in de staalbouw, moet het hele proces hier op worden aangepast. Bij zowel het ontwerp, de productie, de conservering als de montage moet rekening worden gehouden met het hergebruik van de materialen. Op een verantwoorde manier bouwen met staal biedt grote mogelijkheden. Staal is namelijk 100% recyclebaar en ook herbruikbaar. 

Koploper in verduurzaming

Namens de verschillende schakels in de keten van staal in de bouw werkt een keur van Nederlandse bedrijven en organisaties mee de totstandkoming en implementatie van het Bouwakkoord Staal. Deze ‘koplopers’ in verduurzaming delen hun kennis, ervaringen, inzichten en ideeën voor de ambities en activiteiten van het akkoord en het nog meer duurzaam maken van het toepassen van staal in de bouw- en civiele sector. Klik op het logo voor meer informatie.

Een samenwerking met Staalbouw Cluistra

Wil je als bedrijf je ecologische voetafdruk verkleinen bij de bouw van je nieuwe pand? En wilt u ambities voor circulair bouwen waarmaken? Dan werkt Staalbouw Cluistra graag met je samen. We denken met je mee over hoe we de constructie kunnen hergebruiken. De staalconstructies zijn zo ontworpen en gemaakt dat ze later eenvoudig gedemonteerd kunnen worden, zonder dat daar veel tijd en energie in geïnvesteerd hoeft te worden.

Kom in contact

Wil je meer informatie over circulair bouwen? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Of wilt u een samenwerking aangaan met ons staalbedrijf? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 318 – 57 31 00 of stuur een e-mail naar info@staalbouw-cluistra.nl. We ontvangen graag meer informatie over uw wensen.

Nieuwsgierig of dit wat voor u is?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op naar de mogelijkheden.

Onze werkgebieden

Bedrijfsgebouwen
Distributiecentra
Openbare gebouwen